Welkom Nieuws Ontstaan Bieren Bieren op maat Waar Verkrijgbaar Contact

4 Pajot – Bieren

Wutte Mie 6 vol% Schenken aan 6 à 8°C

Genoemd naar een vroeger café aan de hoek Postweg/ Sint-Annastraat te Vlezenbeek.

Is een tarwebier op basis van gerstemout, speltmout en tarwe (uit Oudenaken), honing uit Vlezenbeek en Herfelingen, hop uit Sint-Martens-Bodegem. De helderheid bekomt dit tarwebier door 3à4 weken koeling aan 3à4 °C. Je zou het een Kristallweizen kunnen noemen, maar dan een stevig gehopte versie. En zoals al onze bieren niet- gefilterd, wij menen dat filtering ook smaak en aroma wegneemt uit het bier.

Uitzicht, aroma en smaak: Een stevige, witte, fijnmazige, klevende schuimkraag. Aroma en smaak laten we jullie graag zelf ontdekken. Wij zijn zelf nogal trots op de aangename lange afdronk met zowel bittere (hop) als frisse florale toetsen. Foodpairing: Dit bier zou kunnen passen bij salades, visgerechten (ook vettere soorten), mosselen en kruidige kazen. Wutte Mie is ook ideaal als aperitief of op een terrasje.

Stoute Miel 8 vol% schenken aan 9 à 12°C

Genoemd naar de landbouwer te Vlezenbeek die voor ons de exclusieve zwarte haver (Avena Sativa- Jag de Bellouet) aanplant. Met gerstemout (deels gebrande mout), zwarte haver (uit Vlezenbeek), hop (uit Sint-Martens-Bodegem) Ongefilterd, hergisting op de fles met smaakevolutie.

Uitzicht, aroma en smaak: Deze haverstout is in tegenstelling tot de meeste stoutbieren niet zoet in de afdronk en minder zwaar in alcoholgehalte. Daardoor is hij beter doordrinkbaar en aangenamer in de afdronk. Het volmondige karakter heeft een verrassend fris-zurig einde, afkomstig van de ongemoute zwarte haver.

Foodpairing: past bij een goed gekruide BBQ, smeuige kazen (Grevenbroecker) en zwartechocoladedesserts.