Welkom Nieuws ! Ontstaan Bieren Bieren op maat Waar Verkrijgbaar Contact

4 Pajot – Bieren

Wutte Mie 6 vol% Schenken aan 6 à 8°C

Genoemd naar een vroeger café aan de hoek Postweg/ Sint-Annastraat te Vlezenbeek.

Is een tarwebier op basis van gerstemout, speltmout en tarwe (uit Oudenaken), honing uit Vlezenbeek en Herfelingen, hop uit Sint-Martens-Bodegem. De helderheid bekomt dit tarwebier door 3à4 weken koeling aan 3à4 °C. Je zou het een Kristallweizen kunnen noemen, maar dan een stevig gehopte versie. En zoals al onze bieren niet- gefilterd, wij menen dat filtering ook smaak en aroma wegneemt uit het bier.

Uitzicht, aroma en smaak: Een stevige, witte, fijnmazige, klevende schuimkraag. Aroma en smaak laten we jullie graag zelf ontdekken. Wij zijn zelf nogal trots op de aangename lange afdronk met zowel bittere (hop) als frisse florale toetsen. Foodpairing: Dit bier zou kunnen passen bij salades, visgerechten (ook vettere soorten), mosselen en kruidige kazen. Wutte Mie is ook ideaal als aperitief of op een terrasje.





Stoute Miel 8 vol% schenken aan 9 à 12°C

Genoemd naar de landbouwer te Vlezenbeek die voor ons de exclusieve zwarte haver (Avena Sativa- Jag de Bellouet) aanplant. Met gerstemout (deels gebrande mout), zwarte haver (uit Vlezenbeek), hop (uit Sint-Martens-Bodegem) Ongefilterd, hergisting op de fles met smaakevolutie.

Uitzicht, aroma en smaak: Deze haverstout is in tegenstelling tot de meeste stoutbieren niet zoet in de afdronk en minder zwaar in alcoholgehalte. Daardoor is hij beter doordrinkbaar en aangenamer in de afdronk. Het volmondige karakter heeft een verrassend fris-zurig einde, afkomstig van de ongemoute zwarte haver.

Foodpairing: past bij een goed gekruide BBQ, smeuige kazen (Grevenbroecker) en zwartechocoladedesserts.











VictoriuS Gouden 7.5% Gouden IBU=30 33cl

Gouden bier van 6 moutsoorten en 3 graansoorten. Doordrinkbaar en in evenwicht met de lichte hopbitterheid van 4 soorten hopbellen van Jean Dewael uit St Martens Bodegem

De kleur van het bier heeft een link naar de Olympische spelen want het heeft een gouden kleur. Victor Boin nam aan de spelen van 1908 Londen, 1912 Stockholm en 1920 Antwerpen deel in drie verschillende disciplines en heeft drie medailles gewonnen in het schermen en waterpolo. Om in het thema van drie te blijven is het bier gemaakt van drie verschillende granen: rogge, gerst en tarwe en drie verschillende mouten en het is ook drie keer gehopt. Tevens hou ik eraan om ook voor dit bier zoveel mogelijk producten uit het Pajottenland te gebruiken.

Ik denk dat dit bier een mooie toekomst tegemoet gaat. We zijn trouwens bezig om met het Victorius bier ook een kaas te maken bij Willy van de De Beverse Kaasmakerij en er is ook al een goed resultaat bekomen om er een chocomousse mee te maken.





VictoriuS Zilver V100 5.8% Moringabier IBU=28 33cl

Speciale editie van VICTORIUS voor de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen om de 100ste verjaardag van de eerste Olympische Eed te herdenken. Blond bier van hoge gisting met moringa.

De kleur van het bier heeft een link naar de Olympische spelen want het heeft een gouden kleur. Victor Boin nam aan de spelen van 1908 Londen, 1912 Stockholm en 1920 Antwerpen deel in drie verschillende disciplines en heeft drie medailles gewonnen in het schermen en waterpolo. Om in het thema van drie te blijven is het bier gemaakt van drie verschillende granen: rogge, gerst en tarwe en drie verschillende mouten en het is ook drie keer gehopt. Tevens hou ik eraan om ook voor dit bier zoveel mogelijk producten uit het Pajottenland te gebruiken.

Ik denk dat dit bier een mooie toekomst tegemoet gaat. We zijn trouwens bezig om met het Victorius bier ook een kaas te maken bij Willy van de De Beverse Kaasmakerij en er is ook al een goed resultaat bekomen om er een chocomousse mee te maken.






Blaftuurke 7.8% blonde triple IBU=25 50cl

Door de specifieke smaak van de witloofwortels van Tuur(ke) Schoukens is dit bier een zeer complexe goudblonde triple





















Eleveurke 5.7% saison IBU=25 33cl

Bier ontworpen in samenwerking met en voor Andy en Amanda De Brouwer van hotel, resto Les Eleveurs te Halle, een dorstlesser met smaak en complexiteit